🇪🇸Spania: O româncă de etnie romă și-a vândut fata! „Face parte din cultura noastră, nu e trafic de persoane!”…

Tribunalul din Huelva, regiunea Andaluzia, judecă procesul vânzării unei fete de 16 ani de nationalitate română.Aceasta a fost vândută chiar de mama ei unei alte familii de rromi din România, a notat ziarulromanesc.es.

Mama fetei s-a ales cu 8.000 de euro de la familia băiatului care o lăsase gravidă pe respectiva tânără.

Femeia acuzată de trafic de persoane s-a apărat în fața justiției spunând că astfel de tranzacții fac parte din tradția și cultura rromilor.

La fel s-au apărat și băiatul, dar și mama acestuia, care sunt și ei cercetați în același dosar.

Procurorul a cerut o pedeapsă de 14 ani pentru mama care și-a vândut fata, iar pentru mama băiatului și fiul acesteia s-au cerut câte șase ani, tot pentru trafic de persoane.

Fata a spus că a fost obligată să se prostitueze

Ancheta a început după ce a fost depusă o plângere la autoritățile române, de către un cuplu din România (probabil tatăl fetei și noua lui parteneră), în care au arătat cum fiica lor sub 16 ani a fost răpită, introdusă într-o mașină cu forța de patru persoane și dusă în Spania.

De asemenea, aceștia au subliniat că minora i-a contactat telefonic, indicând că se află în Spania, căsătorită deja cu un bărbat român căruia nu îi cunoștea datele sale personale.

Ulterior, fata a cerut bani pentru a se întoarce acasă și a-și cumpăra haine, pentru că a susținut că nu are nimic de purtat și a adăugat că a fost victimă a bătăilor și că a fost obligată să se prostitueze în cluburi alături de o altă tânără din Almonte.

Sursa Libertatea.ro