🇮🇹Italia: Un oraș întreg evacuat din cauza unei bombe din Al Doilea Război Mondial!

Cea mai mare operațiune de evacuare a unui oraș în timp de pace din Italia a avut loc astăzi la Brindisi, în sudul țării. Peste 54.000 de oameni – adică mai mult de jumătate din populația municipalității, cu 87.000 de locuitori – au fost nevoiți să-și părăsească locuințele pentru a permite dezactivarea unei bombe britanice din cel de-al doilea război mondial.

Bomba lunga de un metru și care cântărește peste 220 de kilograme, a fost găsită la 2 noiembrie din întâmplare, în timpul unor lucrări realizate pentru extinderea unui cinematograf. Bomba datează din 1941 și conține 40 de kilograme de explozibili, explică presa italiană. Acum a fost mutată într-un loc nelocuit, unde mâine militarii o vor detona în siguranță.Pentru a permite operațiunea, toate persoanele care locuiesc pe o rază de 1,5 kilometri în jurul locului unde s-a găsit bomba au trebuit să fie evacuate. De asemenea, a fost întrerupt gazul din casele cele mai apropiate, pe o rază de 500 de metri în jur, precum și întreruperea traficului aerian și a liniilor de tren în timp ce lucrau inginerii.

La operațiune au participat peste 1.000 de membri ai forțelor de ordine și 250 de voluntari ai protecției civile. A fost nevoie de evacuarea aeroportului, a gări, a două spitale și o închisoare. Evacuarea, de fapt, a început cu transferul a 217 de deținuți în închisoarea Lecce, la aproximativ 38 de kilometri distanță.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Anton Cristina Petrea corespondent WordPress la Roma