🇷🇴🚨❄️Atenție! Pericol de avalanșe în zona montană!

În data de 14 decembrie Serviciul Salvamont România, prin Dispeceratul Național salvamont, informa că:„Doi turisti au fost surprinsi de o avalansa in timp ce urcau spre varful Negoiu din muntii Fagarasului. Avalansa a fost de mici dimensiuni, turistii nu au suferit leziuni si au reusit sa se salveze singuri. Salvamontistii din Sibiu mențin legătura cu cei doi și vor rămâne in alertă pana când aceștia vor ajunge la cabana Negoiu.

Toate echipele Salvamont rămân în stare de alerta, temperaturile ridicate anunțate pentru perioada următoare favorizând producerea avalanșelor.

Salvamont România va îndeamnă la precauție și responsabilitate în derularea activităților montane.”

Conform prognozelor meteo, temperaturile din următoarele zile (15-17 decembrie) vor fi deosebit de ridicate, pentru această perioadă a anului, iar în zonele montane, unde deja stratul de zăpadă este unul consistent, este de așteptat să se producă avalanșe, ce pot deveni periculoase pentru cei aflați pe traseele montane.

În Dâmbovița, în Bucegi ,stratul de zăpadă măsoară câțiva centimetri. Drumul de acces către zona turistică (DJ 713) a fost deszăpezit iar traseul rutier, de la cea mai înaltă altitudine (șaua Dichiu), se prezintă în condiții bune. Este necesar totuși  ca mașinile să fie dotate cu cauciucuri de iarnă, iar șoferii cu multă…precauție.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Ghicioi Mariana