🇷🇴Alexandru Cumpănașu pus sub acuzare de DNA!

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanța pentru fraudă, după ce ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare atunci când a accesat un post de expert într-un proiect european derulat de SNSPA, potrivit Mediafax.În baza acestor diplome, Cumpănașu s-a angajat ca expert într-un proiect european (SIPOCA) derulat de Ministerul Dezvoltării, implementat în parteneriat cu SNSPA.

În luna septembrie a acestui an, SNSPA a decis să verifice legalitatea angajării lui Cumpănașu pentru a clarifica situația privind studiile lui. Cumpănașu semnase un document potrivit căruia deține studii superioare.

În funcție de rezultate, SNSPA a anunțat că vor fi luate măsurile legale impuse.

Verificările au fost anunțate după ce au apărut în presă informații privind studiile lui Cumpănașu.

În declarația de avere publicată cu ocazia candidaturii la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a declarat că a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA în 2018 și alți 4.900 lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare.

Anul trecut, Cumpănașu a încasat și peste 580.000 de lei, iar soția lui, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului său, Asociația pentru Implementarea Democrației.

Alexandru Cumpănaşu a câştigat zeci de milioane de lei din proiecte cu fonduri europene derulate de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, ONG-ul fondat și condus de el, mai scrie G4Media. Parteneri i-au fost mari instituții academice și Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector. Odată ce proiectele au început să fie implementate, Cumpănașu și soția lui au ajuns să fie plătiți în calitate de experți.

Cumpănașu a ajuns să fie cunoscut pe plan național după crimele de la Caracal, în urma cărora Alexandra Măceșanu, rudă cu el, și Luiza Melencu au fost ucise de Gheorghe Dincă. De altfel mesajele sale politice făceau referiri aproape în exclusivitate la evenimentele din județul Olt.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana