🇷🇴Ludovic Orban: “Salariile demnitarilor vor fi înghețate, iar partidele vor primi mai puțini bani de la stat”…

Salariile demnitarilor vor fi înghețate, iar partidele vor primi mai puțini bani de la stat, anunță premierul Ludovic Orban, care pune la punct ultimele calcule pentru buget.Guvernul Orban ia în calcul să-și asume răspunderea pentru această lege, deoarce știe ca PSD nu va vota pentru, socialiștii avand o majoritate clară.

În replica, liderul PSD Marcel Ciolacu la avertizat pe Ludovic Orbanu că dacă nu va trimite bugetul pentru dezbatere și adoptare în Parlament, îl va atacă la Curtea Constituțională.

Legea pensiilor și majorarea salariilor, cheltuieli suplimentare față de anul acesta, îi dau dureri de cap noului Executiv, care spune că, din cauza lor, deficitul bugetar va fi de 3,6%, adică peste angajamentele europene.

Drept urmare Guvernul PNL Ludovic a anunțat o serie de măsuri prin care veniturile la buget să crească, printre care înghețarea salariilor demnitarilor, reducerea subvențiilor pentru partidele politice, menținerea nivelului actual al voucherelor de vacanță și alocarea sporului pentru condiții grele de muncă nu în procent din salariul brut, ci în cuantum egal.

Premierul Ludovic Orban a mai adăugat la începutul săptămânii că bugetul pentru 2020 va fi adoptat fără doar și poate până la finalul anului, asta dacă nu va fi demis Guvernul prin Motiune de Cenzură.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu