🇷🇴Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt așteptați să pronunțe, luni, o decizie în dosarul Colectiv…

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt așteptați să pronunțe, luni, o decizie în dosarul Colectiv, aceasta nu va fi însă una definitivă. La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru inculpații din dosar, transmite MediafaxPronunțarea ar fi trebuit să aibă loc în data de 9 decembrie, însă judecătorii au amânat-o pentru 16 decembrie. Procurorii au cerut pedeapsă cu închisoarea orientată spre maxim pentru Antonina Radu şi Petrică George Matei, cei doi angajați ISU care ar fi ignorat, la verificări, neregulile din clubul Colectiv. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu, uzurpare de calităţi oficiale şi exercitare necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu, pentru care pot ajunge până la maximum 14 ani în închisoare.

În ultimul cuvânt pe care l-au luat în sală, angajaţii ISU au cerut achitarea spunând că nu au nicio legătură cu faptele de care sunt acuzaţi. La fel a procedat și fostul primar Cristian Popescu Piedone, pentru care procurorii au cerut tot pedeapsă cu executare de până la 15 ani. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Tănăsescu şi Cătălin Gancea, ar putea face până la 10 ani de închisoare.

În 30 octombrie 2019, s-au împlinit 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi au murit în spitale mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un an şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află în continuare sub tratament pentru a-şi îngriji rănile deosebit de grave.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu