🇷🇴Ministrul Mediului despre tăierea ilegală din Valea Draganului: “Nu este zi in care sa nu fiu anunțat de tăieri!”

Sute de arbori au fost doborâți la pământ în Munții Apuseni. Imaginile cu copacii tăiați, filmate în Valea Drăganului, județul Cluj, demostrează încă o data, ca ne distrugem fără nepăsare ultimele păduri virgine ale Europei, fără ca cineva sa facă ceva in acest aspect.Autoritățile din zonă ridică din umeri, spun că nu știu să fie tăieri ilegale acolo, iar Ministrul Mediului afirmă că cetățenii îi semnalează zilnic cazuri de ceea ce spun ei că sunt tăieri ilegale.

„Nu este zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu primesc mesaje, fie că e Cluj, că e Maramureș, fie că e Alba, fie că e Harghita sau Covasna, județele de munte cu suprafețe mari de pădure, prin care cetățenii îmi semnalează și mie astfel de cazuri, pe care ei pleacă de la premisa că sunt tăieri ilegale. Eu, urmând ca apoi, ceea ce în mod normal nu este treaba de ministru, trebuie să informez gărzile forestiere.

Am vorbit cu colegii de la Garda Forestiera și cei din minister să-mi prezinte pentru luni dimineață, exact care este stadiul acolo și dacă a fost o tăiere legală sau ilegală. Cu siguranță, acolo dacă au fost comise ilegalități, vor fi supuși legii”, spune Costel Alexe, ministrul mediului.

Garda Forestieră din Cluj a refuzat să dea punct de vedere însă spune că e la curent cu situația aceasta.

Președintele Klaus Iohannis a discutat în urmă cu aproape două săptămâni cu ministrul Mediului, despre problema tăierilor ilegale.

„Datele sunt de speriat. O o cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal se taie și ilegal și asta trebuie să înceteze”, a declara șeful statului.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu