🇷🇴Olt: Bătrână de 83 de ani tâlhărită și omorâtă de un bărbat de 48 de ani!

Un bărbat de 48 de ani, din Orlea, a fost reținut pentru 24 de ore pentru omor și tâlhărie calificată, după ce a ucis o bătrână în vârstă de 83 de ani și i-a furat o sută de milioane de lei.Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul Olt, agresiunea s-a petrecut miercuri seara.

„În data de 11.12.2019, în jurul orelor 20:00, inculpatul C.T. a pătruns fără drept în curtea locuinţei victimei C. E. din com. Orlea jud. Olt şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, datorată vârstei victimei, respectiv 83 de ani, a agresat-o pe aceasta, lovind-o cu pumnul în zona feţei, după care a ştrangulat-o şi i-a sustras suma de aproximativ 10.000 lei şi un telefon mobil marca Mottorola”, spun procurorii.

Ulteror, bărbatul a fugit de la locul faptei şi s-a ascuns. Acesta a fost prins sâmbătă, în trafic într-o maşină de ocazie.

„Victima C. E., de 83 de ani, a fost găsită decedată în data de 13.12.2019, în jurul orelor 14:00, la domiciliul acesteia din com. Orlea jud. Olt. Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. E. a fost violentă. Ea s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare (fracturi cartilaj tiroid). Leziunile traumatice constatate s-au putut produce, cel mai probabil, la data de 11.12.2019, prin lovire de corpuri dure şi comprimare cu mâna (ştrangulare)”, mai spun procurorii.

Astăzi, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu