🇪🇺🇬🇧Brexit: Johnson va prezenta vineri in Parlamentul Britanic legea privind retragerea Regatului din UE…

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va prezenta, vineri, în Camera Comunelor, proiectul de lege privind retragerea ţării din Uniunea Europeană, declanşând astfel procesul de adoptare parlamentară, care va duce inminent la ieşirea din UE a Regatului la 31 ianuarie 2020.„Avem în vedere să începem procesul înainte de Crăciun şi o vom face în conformitate cu Constituţia”, în concertare cu preşedintele Camerei Comunelor, care urmează să fie ales marţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform acestuia, proiectul va include termenii acordului convenit de Boris Johnson cu cele 27 membre UE.

Guvernul este încrezător că va reuşi să obţină un acord de liber schimb pe termen lung cu Uniunea Europeană, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Parlamentarii britanici vor vota mai mult ca sigur înainte de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxelles-ul, a declarat acesta sâmbătă.

Johnson, care a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate de joi, a făcut această declaraţie la Sedgefield în nord-estul Angliei, fief-ul fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obţinut un câştig istoric de voturi din partea simpatizanţilor Partidului Laburist, de opoziţie.

Rezultatele recentelor alegeri generale din Regatul Unit demonstrează în clar că alegătorul britanic a dorit să ofere țării sale ceea ce o parte a alegătorilor români încă își refuză: ieșirea imediată de sub tutela autoritară a “elitelor” neo-marxist- liberale care au acaparat Uniunea Europeană (UE), în concept și în substanță. Pe 12 decembrie 2019, Boris Johnson și Partidul Conservator au obținut o majoritate confortabilă (365 de locuri) în legislativul din Insulă, performanță care nu mai fusese egalată din 1987. “Vineri 13” are semnificația de “zi cu ghinion” în superstițiile occidentale: ziua de Vineri, 13 decembrie 2019, când au fost publicate rezultatele scrutinului electoral, a fost “zi cu ghinion” nu doar pentru principalii adversari politici ai Conservatorilor (Jeremy Corbyn și al său Partid Laburist cripto-socialist), dar și pentru presa “mainstream” de factură neo-liberală din insulă (Independent, The Guardian, Metro, pe alocuri BBC ș.a.) care și-au arogat de timpuriu, în virtutea unei agende globaliste pe care o promovează, rolul de “formatori de opinie”. Prim- ministrul Johnson (aka BoJo) a fost deja în această săptămână în audiență la Regină, pentru a solicita formarea unui nou guvern: va fi guvernul ce va definitiva Brexitul, cu sau fără Tratat cu UE, după o luptă seculară care a durat trei ani.

Votul din decembrie 2019 a fost în egală măsură, un semnal de respingere a globalizării și a marilor finanțatori globaliști ai “mainstream”-ului britanic, precum controversatul miliardar nord-american George Soros, inovator al conceptului “Frontiere Dreschise”, care promovează migrația ilegală spre UE dinspre state cu potențial terorist din Africa și Asia.

În trei ani de luptă politică și în stradă, în Marea Britanie a fost orchestrat un uriaș spectacol “de umbre și culoare”, menit să obstrucționeze sau să blocheze Tratatul Brexit cu UE. Presa “mainstream” a defilat aproape lunar avertismente asupra “consecințelor grave” pe care le-ar avea pentru economia britanică un Brexit cu “no deal”, adică retragerea din UE fără niciun tratat cu blocul european. Lideri politici importanți precum Jeremy Corbyn (Partidul Laburist), Nicola Sturgeon (Partidul Național Scoțian), Vince Cable (Partidul Liberal Democrat), responsabili din Partidul “Verzilor” și alții au chemat insistent la organizarea unui al doilea Referendum Brexit. A fost invocată și dezbătută public inclusiv “temerea” că un Brexit ar putea reactiva pericolul numit “Armata Republicană Irlandeză” (IRA), pe negocierea așa-numitului capitol “Backstop” care instala o frontieră “prietenoasă” între Irlanda (UE) și Irlanda de Nord (Marea Britanie), iar un fantomatic grup “dizident republican” chiar a organizat unele atacuri, fără amploare, la Belfast. Nu au lipsit atacurile și insultele adresate reprezentanților britanici dinspre “roboțeii utili” neo-liberali, asamblați în garajele lui Soros din UE: în Sept. 2019, spre exemplu, sosit la o așa-zisă conferință de presă, premierul Xavier Bettel din Luxemburg (țara natală a “sciaticului” Jean Claude Juncker), a prezentat în batjocură scaunul gol al lui Boris Johnson, într-un parc plin cu activiști “rezist” convocați rapid pentru huiduieli la adresa lui BoJo, chiar dacă partea britanică solicitase anterior ca evenimentul să se desfășoare în interiorul unei clădiri oficiale.

Acestea și multe altele au demonstrat că principalul mesajul Brexit sugerat britanicilor și națiunilor europene se referă la Uniunea Europeană ca închisoare din care nu poți să evadezi decât dacă slăbești suficient ca să ieși printre gratii.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai