🇮🇹🇩🇪În Italia se vând sticle de vin și pahare cu chipurile lui Hitler și Mussolini!

Un turist englez aflat în vacanță în Veneto a declarat că, atunci când a intrat într-un magazin, a fost surprins să vadă pahare cu fețele lui Hitler și Mussolini în magazinele din Bologna, Riviera Romagnei și Veneto. Acesta și-a spus povestea trăită pe rețelele de socializare publicând imagini surprinse într-un supermarket.

Existența acestor magazine în Italia este interzisă, însă după publicarea imaginilor de Angela Thompson pe rețelele de socializare, cazul a ajuns și in știrile din Marea Britanie. Imaginile, care arată și prețul sticlelor si cupelor de vin era însoțită de o inscripție: „Tocmai am ajuns în Italia în vacanță și știam că fascismul este în creștere aici, dar sunt încă surprins să văd aceste pahare. “. de vânzare la supermarketul local «.Supermarketurile au fost din nou centrul atenției ziarului senzaționalist Metro.co.uk. Un alt turist, Peter Davanzo, a declarat ziarului englez că a găsit sticle cu chipul lui Hitler într-un mic magazin din Foggia.

„Este doar o afacere. Nu îi înțeleg pe cei care sunt indignați și sunt împotriva falselor moralisme, nu sunt fascist sau nazist. Dar dacă oamenii le cumpără și cumpără multe dintre aceste sticle, le tot vând ”, a explicat Stefano Nopetti, proprietarul magazinului Top Market din Lido di Jesolo, într-un interviu acordat„ La Repubblica ”.Barul lui Ferdinando Polegato e un cunoscut loc de întâlnire pentru fasciști. Patronul e furios că în Germania este interzisă glorificarea lui Hitler și Mussolini. Pentru el, acești criminali în masă sunt eroi. 

„În zilele noastre, oamenii mor mai degrabă din cauza cancerului și din cauza mizeriilor cu care suntem otrăviți. Cică e democrație. Nici vorbă de așa ceva. Suntem conduși de mafioți, de francmasoni, de marionete. Suntem conduși de niște nenorociți”, spune Ferdinando Polegato, patron de restaurant.

Emanuele Fiano cunoaște acest bar. Felul în care patronul îl imită pe Mussolini, discursul urii și felul în care îl laudă pe criminalul Mussolini, toate acestea sunt interzise în Italia, spune Fiano.

„Problema este că tinerii care frecventează acest bar văd pe eticheta sticlei de vin în loc de o fotografie cu struguri, o fotografie cu Hitler. Cum pot înțelege ce fapte a comis Hitler și că ceea ce, sper eu, învață la orele de istorie, nu ar trebui să se repete niciodată? Ar putea crede că Hitler este ca Mickey Mouse sau o vedetă de la Hollywood – cineva care doar apare și dispare, fără un sens anume, în loc să înțeleagă că a fost responsabil pentru cel mai oribil capitol din istoria umană”, spune parlamentarul Emanuele Fiano.În Germania, astfel de poze sunt interzise. Fiano se teme că va mai trece timp până când oamenii vor înțelege că propaganda pentru ucigașii în masă nu este doar periculoasă, ci trebuie și interzisă.

Forțele de securitate germane au confiscat patru sticle mici de așa-numitul „vin al Führerului”, cu un portret al lui Adolf Hitler pe etichetă într-un restaurant din vestul țării Augsburg.

După cum a declarat Poliția din Augsburg, a fost deschisă o anchetă împotriva proprietarului unității, un german de 49 de ani, acuzat că a folosit simboluri de identificare ale organizațiilor contrare Constituției.

Pe sticle se poate citi inscripția „sieg Heil” (cu excepția victoriei), un motto care era folosit în evenimente publice naziste și a cărui utilizare este ilegală în Germania de azi.

În prezent, sunt comercializate mai multe vinuri și bere cu fața sau numele lui Hitler, în principal în Italia, iar importul acestora în Germania nu este ilegal.Forțele de securitate au percheziționat restaurantul după ce ziarul local „Augsburge Allgemeine” a depus o plângere penală în urma plângerii unui client care a detectat sticlele în barul unității.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu