🇷🇴🇺🇸Revoluție ‘89: Donald Trump le-a dăruit Timișorenilor o placă de bronz in cinstea Eoriilor Revoluției!

“Primim de la Casa Albă un cadou, o placă de bronz care va fi montată pe clădirea viitorului sediu al Muzeului Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Placa este donată de însuşi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Mesajul transmis de Doland Trump, la 30 de ani de la Revoluţia Română

Pe inscripția plăcii este scris următorul mesaj: “Această placă este dedicată în memoria eternă a eroilor din Timişoara şi martirilor care au pierit în urma cu treizeci de ani, luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului, în Decembrie 1989. Domnul să-i binecuvânteze pe aceştia şi pe poporul român. Donald J. Trump”.

Placa memorială va fi dezvelită în prezenţa noului ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, vineri, 20 Decembrie, în prima sa vizită la Timişoara de la preluarea mandatului.

Un Muzeu al Revoluţiei Române va fi deschis la Timişoara, oraşul în care s-a aprins scânteia libertăţii, în urmă cu 30 de ani. Deocamdată sunt doar discuţii, însă cei responsabili spun că acesta este realizabil. Sunt şi bani pentru pornirea proiectului, iar primul pas a fost făcut în cursul acestui an, atunci când Garnizoana Militară din Piaţa Libertăţii din Timişoara a fost predată Ministerului Culturii, care se va ocupa de renovarea clădirii şi de deschiderea muzeului.

Chiar dacă nu a reuşit să finalizeze Monumentul Revoluţiei, ansamblul care ar urma să fie amplasat lângă podul peste Bega spre Piaţa Maria, primarul Nicolae Robu a anunţat, în plenul şedinţei festive de consiliu local dedicat aniversării Revoluţiei, că finanţăarea aferentă realizării proiectului a fost obţinută. Un om de afaceri timişorean a anunţat că va completa suma necesară ansamblului, care se va adăuga la donaţiile deja efectuate de oameni.

„Vă dau o veste bună, în premieră: Monumentul Revoluţiei va fi realizat, avem asigurată finanţarea. Se va face exclusiv din bani privaţi”, a declarat Robu, la finalul plenului.Ulterior, el a anunţat că finanţarea provine de la un om de afaceri local, care a acceptat să completeze suma necesară, după adunarea donaţiilor de la oameni, colectă iniţiată de primărie şi care s-a bucurat de un succes limitat, suma necesară fiind destul de mare.

„O să fac publică lista contributorilor, desigur, la momentul potrivit. Cineva și-a luat angajamentul să completeze, cât mai e necesar până la atingerea sumei care să ne permită realizarea Monumentului Revoluției. Eu voi continua strângerea de fonduri, astfel încât cel în cauză, dacă se va putea, să-și recupereze o parte din suma foarte mare pe care o va pune el acum, de dragul orașului. Așa a fost înțelegerea noastră. vă voi da detaliile la momentul potrivit. în condițiile acestea, eu zic că ar putea fi gata chiar în luna ianuarie, pentru că imediat după sărbători vom trece la realizarea practică, după macheta care e deja făcută. Şi realizarea nu durează foarte mult. Deci, în ianuarie-februarie cred că e un termen rezonabil, realist. S-au strâns bani, nu până la suma necesară, dar, așa cum am spus, cineva își asumă să completeze acum, pentru a nu mai întârzia mai mult cu acest monument și, desigur, își asumă și riscul să rămână cu contribuția, atât cât o face. Este patronul unei firme importante, un timișorean”, a mai anunţat Nicolae Robu.

Valoarea investiţiei necesare pentru realizarea monumentului este apreciată la 450.000 de euro.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu