🇷🇴Ignorat de Ziua Națională, Veteranul de Război a fost invitat la ședința solemnă dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie…

Emil Vețeleanu participă la toate evenimentele dedicate comemorării ostaşilor căzuţi în cele două războaie mondiale și a fost prezent și anul acesta la parada de 1 decembrie, deși va împlini 101 ani în ianuarie.La eveniment, el a fost încadrat de prefectul judeţului Florian Marin şi de comandantul Centrului de Perfecţionare, EOD şi Geniu „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea, lt. col. Cristian – Gabriel Arinton. Cu toate acestea, veteranul de război a fost ignorat complet de cei care au trecut să salute oficialităţile, potrivit Adevărul.

Scenele au fost filmate și publicate pe pagina de Facebook a Radio Vâlcea1. Filmarea a devenit virală și a strâns aproape 3.000 de reacții și 6.000 de share-uri.

Am sărbătorit Ziua Naționala a României, Ziua Marii Uniri! S-au depus coroane de flori, s-au cântat imnuri, s-a fãcut paradã… S-au transmis urãri. Prefectul judetului a primit foarte multe. Lângã domnia sa, un veteran de rãzboi, contemporan cu vremuri tulburi mai ales atunci, nu prea a beneficiat de aceeași “cãldurã” din partea celor mai tineri, care se bucurã azi de libertăți pentru care odinioarã s-a luptat cu adevãrat, cu bãrbãție, cu arma în mânã! Totuși, doi inși l-au remarcat lângã dl. prefect și pe Domnul Veteran!…Omul, cuminte, avea o mânã ocupatã cu toiagul bãtrâneților și cealaltã cu un steguleț. Cu ambele, însã, ținea pe vremuri o armã…

Cinste celor care au respectat asta ! V-am remarcat și noi, domnilor ! Iertare dumneavoastrã, Domnule Veteran de Rãzboi!”, este mesajul lui Cãtãlin Georgescu, postat de Radio Vâlcea1 odată cu înregistrarea.

Luni, la ședința din Parlament consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, veteranul a fost invitat de către deputatul Cătălin Nechifor, din grupul Pro Europa, să participe la festivitățile solemne la care au ținut discursuri președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului Teodor Meleșcanu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană și câte un reprezentant al tuturor celor opt grupuri parlamentare.

„Azi am onoarea să am un invitat cu totul special în Parlamentul României, cu ocazia ședinței comune a Senatului și Camerei Deputaților dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989. Este vorba de veteranul de război, domnul Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani, cel pe care țara întreagă l-a putut vedea cu ocazia Zilei Naționale a României, în “incidentul” de la Râmnicu Vâlcea, despre care nu doresc să mai povestesc aici. Sunt de două ore, alături de domnia sa și de fiica sa, doamna Doina, am început să ascult poveștile de viață, din război, din perioada profesională dar și din experiența personală și sunt de-a dreptul încântat. Vă mai țin la curent cu detalii”, a scris deputatul pe pagina de Facebook.În urma situației groaznice creată de politicienii din Vâlcea la 1 Decembrie, moment în care și-au bătut joc de veteranul din al Doilea Război Mondial, mai multe persoane i-au arătat prețuirea celui DE-O VÂRSTĂ CU ROMÂNIA MARE.

Ministerul Apărării Naționale a publicat, pe Facebook, un mesaj ce-i este dedicat veteranului Emil Vețeleanu, bătrânul de aproape 101 ani care a fost ignorat de Ziua Națională a României de oficialii din politică prezenți la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea.

Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit.

Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii.

Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide.

La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu „Prezent”!

Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect! 🇷🇴 ” este mesajul trimis de MApN pe contul oficial de Facebook.Noroc cu militarii care își prețuiesc eroii neamului, că în rest, doar asociațiile și ONG-urile mai fac ceva pentru acești făuritori de istorie. La nivel politic, majoritatea participă la evenimente doar pentru poze, declarații pe alte teme sau publicitate gratis. S-a dovedit încă odată că mulți nu au idee despre însemnătatea evenimentelor la care participă.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu