🇷🇴Surse: Guvernul Orban își asumă răspunderea pe proiectul de buget…

Liberalii au luat decizia de a adopta bugetul pentru anul viitor prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului, au declarat surse politice pentru News24RoBiroul Executiv al PNL s-a reunit luni şi ar fi decis ca Legea bugetului de stat pentru 2020 să fie adoptată prin asumarea răspunderii şi nu prin dezbatere parlamentară. 

Premierul Ludovic Orban le-a transmis, luni, în ședința de la Parlament liberalilor că intenționează să convoace miercuri o ședință de Guvern pentru a prezenta proiectul de buget pe 2020, urmând ca pe data de 23 decembrie să își angajeze răspunderea în Parlament pe acest proiect de lege.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat astăzi ca PSD va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale.

„PSD nu va face o Opoziţie aşa cum a făcut PNL sau USR în ultimul an, adică nu vom hărţui Guvernul doar de dragul de a avea scandal politic. Nu vom depune moţiuni de cenzură doar de dragul de a avea o moţiune de cenzură, vom face opoziţie doar dacă vor fi lucruri neconstituţionale pe care le vom constata. Vom depune moţiune de cenzură, de exemplu, doar dacă Guvernul va veni să îşi asume răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale. Dacă îşi va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat vom depune sesizare la Curtea Constituţională pentru a arăta greşelile pe care le face PNL la guvernare”, a spus Zetea, la Palatul Parlamentului.

El a amintit că PSD va sesiza luni CCR cu proiectele privind modificarea legilor Justiţiei şi abrogarea ordonanţei de urgenţă 51/2019, pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea săptămâna trecută. 

Redactor Sabău Ionel Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana