🇷🇴Timișoara: Klaus Iohannis a primit de la Revolutionarul Corneliu Vaida un tricolor de la Revolutia din ‘89…

Klaus Iohannis participă la Timișoara la Comemorările Eroilor Revoluției din 1989.Ajuns la Timișoara in cursul după-amiezii Klaus Iohannis a mers la Cimtirul Eroilor din Calea Lipovei unde, in jurul orei 17.00, a depus o coroana de flori.

La finalul ceremoniei de la Monumentul Eroilor, revolutionarul Corneliu Vaida i-a daruit presedintelui un drapel tricolor purtat in timpul Revolutiei din 89 la Timisoara.

Presedintele Klaus Iohannis s-a îndreptat apoi spre Catedrala Mitropolitana din Timisoara, unde era așteptat sa participe la slujba de pomenire a Eorilor, presedintele a fost intampinat de mitropolitul Ioan Selejan al Banatului.

Iohannis a fost intampinat si de mai multi preoti care l-au asteptat la intrarea in lacasul de cult simbol al orasului. Unul dintre preoti i-a oferit o candela aprinsa pe care seful statului a asezat-o pe treptele Catedralei Mitropolitane, locul unde in urma cu 30 de ani cadeau primii eroi ai Revolutiei de la Timisoara, secerati de gloante.

Iohannis va depune candele si pe platoul din fata Operei, ca mai apoi sa participe la la un spectacol la Teatrul National unde inainte de debutul acestuia, presedintele va rosti o alocutiune.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu