🇷🇴Timișoara: Fete cu dizabilități de la un centru de minori, obligate să se prostitueze…

Polițiștii de la ”Crimă Organizată” din Timișoara împreună cu jandarmii au descins, în această dimineață, la Recaș, într-un dosar de trafic de persoane. Ancheta DIICOT a scos la iveală faptul că minore de la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Recaș, care aparține DGSAPC Timiș, din subordinea Consiliului Județean Timiș, erau racolate de o grupare de țigani din localitate și puse să se prostitueze.

Fetele care aveau handicap au fost atrase să întrețină raporturi sexuale cu promisiunea că vor face bani. În realitate, primeau câte 50 – 60 de lei.

Clienții fetelor erau, de obicei, localnici.

Polițiștii percheziționează locuințele membrilor grupării de trafic de persoane. Pentru patru suspecți au fost emise mandate de aducere, urmând să fie aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Ancheta a început când una dintre victime a sunat la 112 pentru a reclama că a fost violată, dar ancheta a scos la iveală că a întreținut relații de comun acord cu bărbatul. În schimb, polițiștii au început să adune informații despre rețeaua care o exploata pe fată. Așa a reieșit că una dintre tinerele din centru era cea care se ocupa de racolarea colegelor.

Una dintre fete a fost amenințată de membrii grupării, în repetate rânduri,  pentru că nu a vrut să întrețină raporturi sexuale cu bărbați în vârstă.

Conform DIICOT ” începând cu anul 2017, suspecții V.R., M.S., M.S., M.E. și M.T. au demarat activități de racolare a unor tinere cazate în Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități Recaș, pe care, ulterior, le obligau prin amenințări şi violență să întreţină relaţii sexuale cu diferiți clienți de pe raza oraşului Recaş, foloasele patrimoniale fiind însuşite de suspecți.

Astfel, din probele administrate rezultă că numita M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilități Recaș, este soră cu numita M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru, iar numitul V.R. este concubinul numitei M.S.. 

Începând cu anul 2017 M.S., la vremea respectivă beneficiară a Centrului, a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a amenințat-o, bătut-o și a obligat-o să părăsească Centrul, fiind așteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiți clienți, cu care au constrâns-o să întrețină relații sexuale.

După părăsirea Centrului de Plasament, M.S. a continuat să racoleze și alte fete aflate în Centru, exploatând în modalitatea arătată mai sus alte două persoane vătămate, dintre care una minoră. În aceste activități, numita M.S. a fost ajutată de către sora sa, M.E., care era beneficiară a Centrului”.

Din declarațiile altei victime a rezultat că ”începând cu luna octombrie 2018, numita M.S. a încercat să o racoleze în vederea exploatării sexuale, iar pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a amenințat-o și lovit-o cu pumnii și picioarele. Amenințările și actele de violență au persistat, fiind făcute și de către sora sa, M.E., până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat și, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienți, cu care a întreținut relații sexuale.

Aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situații, la ieșirea din Centru, persoana vătămată era așteptată de M.S. și V.R. care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienților. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât persoana vătămată a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa amenințări și acte de violență fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru.

Alături de M.S., M.E. și V.R., o altă persoană care a avut preocupări infracționale de genul celor arătate mai sus este numita R.D., care în luna decembrie 2018, a racolat o pe persoană vătămată minoră, folosindu-se de acte de amenințare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla aceasta și astfel a obligat-o să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați, primind de la aceștia diferite sume de bani”.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu