🇵🇦💥Panama: Cel puțin 22 de deținuți uciși intr-o răfuială cu arme!

Cel puţin 12 deţinuţi au murit iar alţi 13 au fost răniţi într-un schimb de focuri ce a avut loc marţi la închisoarea La Joyita, situată la periferia capitalei Ciudad de Panama şi cea mai populată din ţară, transmite EFE, potrivit agerpres.„Sunt 12 persoane ucise, iar doi răniţi în stare gravă şi 11 răniţi prin împuşcare rămân la Clinica La Merced”, le-a declarat jurnaliştilor directorul adjunct al Poliţiei Naţionale, Alexis Munoz.

Toate victimele sunt din rândul persoanelor private de libertate, a confirmat Munoz, care a precizat că schimbul de focuri s-a produs în intervalul 14.00-14.30 (19.00-19.30 GMT) şi a implicat membri ai unor bande ce erau închişi în pavilionul 14 al închisorii La Joyita.

Oficialul din poliţie a declarat că autorităţile au reluat controlul asupra penitenciarului care, potrivit statisticilor oficiale, este cel mai aglomerat din ţară, cu 3.733 deţinuţi şi o suprapopulare de 896 de persoane.

El a recunoscut că „există multe forme de introducere” a armamentului în respectiva închisoare dată fiind structura şi poziţionarea acesteia.

Un comunicat al Direcţiei Sistemului Penitenciar a indicat că, în urma percheziţiilor ulterioare incidentului, au fost confiscate mai multe arme de foc.

Presa locală a informat că printre acestea se numără trei puşti AK-47 şi trei arme automate calibru 9 mm.

Totodată, presa a difuzat imagini cu ambulanţe care transportau răniţii din interiorul închisorii, dar şi cu deţinuţi care alergau în curtea penitenciarului.

Ministerul Public a anunţat că a deschis o anchetă, iar preşedintele panamez, Laurentino Cortizo, a spus că autorităţile vor lua măsuri faţă de introducerea de arme în penitenciare, apreciind în context că „acele arme nu au căzut din cer”.

În Panama, există 20 de închisori cu un număr total de aproape 17.000 de persoane care-şi ispăşesc pedeapsa.

Redactor Robert Bălan articol publicat de Ghicioi Mariana