🇷🇴Olimpicii români cu rezultate la concursurile internaționale, recompensați cu bani de Ministerul Educației!

Olimpicii români care s-au remarcat în anul 2019 la concursurile internaţionale pe discipline școlare, au fost premiaţi, marți, în cadrul unei festivităţi, la Palatul Național al Copiilor din București.Au fost recompensaţi cei 163 de elevi care au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori). În total, palmaresul olimpicilor români în acest an a fost de 200 de distincții, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85).

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri: 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana