🇷🇴Președintele Klaus Iohannis a fost Moș Crăciun pentru copiii de la un centru de plasament…

Klaus Iohannis a vizitat astăzi împreună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, casa de tip familial,„Sf. Ștefan” din sectorul 1 al Capitalei. Președintele a dus cadouri copiilor, iar aceștia au cântat colinde. Centrul oferă găzduire și asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale.

La momentul actual, 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc, locuiesc în casa de copii Sf. Ștefan.

„Președintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă și sprijin pentru a-și continua cu succes studiile, în unități de învățământ de masă. Copiii au fost ghizii Președintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spațiile în care locuiesc și în care își desfășoară activitățile educaționale și au cântat colinde.

Șeful statului le-a adus cadouri copiilor

Președintele României, este preocupat în mod constant de situația copiilor aflați în îngrijirea centrelor de plasament și caselor de tip familial din țară. Cu această ocazie, șeful statului își afirmă susținerea pentru dezinstituționalizare și pentru înlocuirea orfelinatelor și a instituțiilor de plasament.

De asemenea, liderul statului sprijină eforturile adminstrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Sursa Digi24