🇷🇴”România Normală” -Fostul fotomodel Andrei Baciu, a fost numit, miercuri, în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății…

„Decizie privind numirea domnului Romică Andrei Baciu în funcția de sectetar de stat la Ministerul Sănătății”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.Fostul fotomodel Andrei Baciu, propus în 2015 de premierul Dacian Cioloş la Ministerului Sănătăţii şi retras înaintea votului de învestire, s-a înscris în PNL în 2016.

Deşi, iniţial îl popusese pe Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, în noiembrie 2015, după ce pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model, premierul Dacian Cioloş a decis să facă o altă nominalizare.

La momentul propunerii în fruntea Ministerului Sănătății, Baciu avea 28 de ani. Cioloș a explicat ulterior motivul pentru care a fost retras din funcție, precizând că nu fotografiile respective reprezentau principala problemă, ci faptul că nu a fost sincer de la bun început.

„La domnul Baciu nu am renunțat doar din cauza pozelor, ci din cauză că dânsul nu a fost sincer în privința pregătirii”, spunea atunci fostul premier tehnocrat, actualmente lider al formațiunii PLUS.

Nominalizarea lui Andrei Baciu la MS a fost, de asemenea, contestată de medici şi manageri de spitale s-au arătat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana