🇷🇴🇪🇺România are printre cele mai slabe performanţe la limbi străine, între ţările Uniunii Europene…

Peste 64% dintre români declară nu pot vorbi nicio altă limbă, ceea ce plasează România pe locul al II-lea în topul statelor europene care nu cunosc limbi străine. Însă este de remarcat că pe locul I este Marea Britanie (peste 65% dintre britanici declară nu ştiu nicio altă limbă), o ţară a cărei limbă domină limbile de circulaţie internaţională. Datele sunt valabile pentru anul 2016.

Clasamentul ţărilor europene în funcţie de procentul populaţiei care NU cunoaşte nicio limbă străină continuă cu Ungaria şi Bulgaria şi este realizat de specialiştii în educaţie si formare de la Theknowledgeacademy.com, pe baza datelor Eurostat din 2016.

De remarcat că declaraţiile românilor contrastează major cu politica educaţională a statului, care a introdus încă din 2011 prima limbă străină de la clasa pregătitoare (6 ani), iar a doua limbă străină încă din clasa a V-a. Formal, studiul limbilor străine plasează şcoala românească în topul ţărilor ai căror elevi de gimnaziu învaţă două sau mai multe limbi străine, după cum arată tot Eurostat, în 2017.

Sursa G4media.ro