🇷🇺Rusia: Fostul președinte Mihail Gorbaciov, spitalizat de urgență la Moscova…

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 88 de ani, a fost internat într-un spital din Moscova din cauza unei pneumonii.”Starea mea de sănătate mă obligă să rămân internat”, a declarat Gorbaciov pentru agenţia de ştiri ”Moskva”.

El a dat o declaraţie şi agenţiei RIA Novosti, în care afirmă că a fost internat din cauza unei pneumonii, dar a asigurat că se recuperează. Medicii ”spun, şi sunt de acord cu asta, că vom reuşi să învingem” boala, a asigurat tatăl Perestroicii, scrie Agerpres.

Presa rusă speculează de mai multe luni despre o înrăutăţire a stării de sănătate a ultimului lider sovietic, susţinând inclusiv că el ar fi fost internat timp de mai multe luni pentru diferite afecţiuni.

În luna mai, în timpul ceremoniilor de marcare a victoriei împotriva Germaniei naziste, Gorbaciov a apărut în public într-un scaun cu rotile.

Potrivit redactorului-şef al postului de radio Ecoul Moscovei, Alexei Venediktov, problemele de sănătate îi creează lui Gorbaciov dificultăţi la mers, dar ”nu îi afectează capul”.