🇦🇫💥🇵🇰Afganistan și Pakistan zguduite de un Cutremur puternic de 6,1 pe scara Richter!

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs vineri în Afganistan şi în Pakistan, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP, citată de News24RoEpicentrul seismului a fost localizat la 51 de kilometri sud-vest de Jurm, în nordul Afganistanului. Cutremurul s-a produs la o adâncime de peste 200 de kilometri, a precizat USGS.

În cele două capitale, locuitorii au resimţit două seisme care s-au succedat rapid, însă pentru moment nu au fost raportate pagube materiale sau victime.

Cutremurul a fost resimţit până în capitala indiană New Delhi, potrivit locuitorilor acestui oraş, în timp ce în Lahore, în estul Pakistanului, oameni panicaţi au coborât în stradă sau şi-au abandonat maşinile.

Epicentrul cutremurului a fost localizat într-o zonă montană izolată şi puţin populată în provincia Badakhshan, în nord-estul Afganistanului.

Institutul american de geofizică a estimat că seismul ar putea provoca pierderi economice reduse, cu „o probabilitate scăzută de victime şi de daune”.

Nordul Afganistanului şi Pakistanul sunt adesea afectate de seisme, în special în jurul Munţilor Hindukuş, unde se întâlnesc plăcile tectonice eurasiatice şi indiene.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai