🇷🇴❄️Două persoane au rămas înzăpezite in Munții Bucegi!

Operațiune de salvare în munții Bucegi acolo unde două persoane au rămas înzăpezite. Au fost localizați de către operatorii 112 Dâmbovița.Cele două persoane au rămas înzăpezite în apropierea Peșterii Ialomiței, din zona localității Moroeni. Fiind în zona montană, cei doi nu știau dacă se află în județul Prahova sau în județul Dâmbovița.

„Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgență Dâmbovița le-a transmis un link pe care să îl acceseze și astfel să le afle coordonatele geografice.

După activarea link-ului, informațiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forțele de intervenție într-un timp foarte scurt„, arată STS.

STS a anunțat că până va fi implementată localizarea AM, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative. Link de localizare HTML 5 Geolocation 112 și aplicația mobilă APEL 112.

Conform sursei, acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 și afișarea acestora în platformele informatice. Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS și conexiunea la internet.

Meteorologii au emis în urmă cu o săptămână o avertizare cod galben de viscolo și ninsori puternice. Vântul va sufla cu peste 80 de kilometri la oră. Stratul de zăpadă va fi consistent.

”Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Irina Avram