🇷🇴🐖București: Zeci de bucureșteni “Revoltați” ca niște vecini isi “pârlesc” porcul într-o parcare din cartierul Titan!

Un telespectator Digi24 şi-a filmat vecinii în timp ce pârleau porcul direct într-o parcare din cartierul Titan. Bărbatul a surprins momentul în care trei indivizi stau în jurul animalului şi cu ajutorul unei butelii cu gaz cu aprinzător ard porcul la un metru de maşinile parcate, scrie digi24.ro

Sursa citată, menționează ca, în lipsa unei reglementări concrete în lege oamenii care fac astfel de sacrificări urbane pot fi doar mustraţi de vecini sau de poliţişti pentru tulburarea liniştii publice, nicidecum amendaţi sau opriţi. 

Un alt caz la Oradea a scandalizat vecinii la începutul săptămânii

Un bărbat din Oradea a fost amendat, luni, de polițiști după ce a fost surprins de vecini în timp ce tranşa un porc în spatele blocului, ajutat de mai mulți prieteni.

Revoltaţi de imaginea măcelului derulat în plină zi în faţa garajelor de la demisolul blocului, vecinii au alertat poliția, potrivit eBihoreanul.

Potrivit directorului Poliției Locale Oradea, bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

“Au provocat indignarea vecinilor. Trăim la oraş, nu se poate să tai porcul în faţa blocului. Sincer, nici n-am mai primit astfel de reclamaţii până acum”, a declarat Cristian Beltechi.

Bărbatul a cumpărat porcul dintr-o gospodărie din comuna Biharia, unde ar fi trebuit să îl și taie, spun inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Bihor.

“Trebuia să-l taie acolo în curte, nu să vadă toată lumea cum tranşează porcul în oraş sub geamurile vecinilor. De altfel, oamenii au înţeles că au greşit şi au şi băgat porcul tăiat în garaj”, a explicat şeful DSVSA Bihor, Remus Moţoc.

De asemenea, inspectorii veterinari au prelevat probe din carnea animalului pentru a o testa pentru trichineloză, însă rezultatele au ieşit negative.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Sonia Ivănescu