🇷🇴A fost vândut modelul ARO care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu!

Agenția Națională de Administrare Fiscală a vândut, prin licitație, automobilul de teren ARO 304 culoare gri, an de fabricație 1977, care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, informează un comunicat al instituției.Licitația, reluată în data de 18 decembrie 2019, a pornit de la prețul diminuat conform prevederilor legale cu 25% față de prețul de evaluare, respectiv 103.125 lei.

Cei cinci ofertanți participanți la cea de-a doua licitație au supralicitat 16 pași, bunul fiind valorificat la prețul de 189.180 lei.

Modelul licitat a fost fabricat în 1977, are culoarea gri și 72.354 de kilometri la bord. Cu toate că arată ca un SUV, a fost destinat exclusiv drumurilor publice – proaspăt asfaltate chiar, pregătite pentru vizitele oficiale – așa că nu dispune de tracțiune integral, mai notează sursa citată.

Motorul de 2,5 litri pe benzină dezvoltă 83 de cai-putere, trimiși punții spate printr-o cutie manuală cu patru trepte. Accelerația 0-100 km/h: imposibilă. Conform spuselor celor care au condus-o, mașina atinge cu greu 90 km/h și că are dinamica unei basculante.

SUV-ul lui Ceaușescu s-a fabricat într-un număr foarte limitat de exemplare (patru) și, chiar dacă îi lipseau abilitățile off-road, se lăuda cu altele, nemaivăzute până atunci pe modele românești – precum aerul condiționat, sau trapa electrică.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu