🇷🇴Situație revoltătoare în comuna vrânceană Urechești…

Doi bărbați decedați au fost ținuți, de preotul comunei, două nopți, în magazia de lemne a bisericii pentru că „erau săraci”, după cum spun rudele și cunoscuții acestora.

După ce sora unuia dintre decedați a sesizat situația, preotul a permis mutarea acestora în capela mortuară.

Năstase Icovoiu, de 32 de ani, din Urechești, era beneficiar al Legii 416 de ajutor social și a decedat duminica trecută, din cauza unui hematom pe creier. El a fost transportat la biserica din comună, însă preotul i-a dus trupul neînsuflețit în magazia de lemne, nu în capela mortuară. Explicația preotului, când a fost întrebat de rude de ce a recurs la acest gest, a fost una halucinantă: pentru că este sărac. 

„Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată, de 51 de ani. I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face așa ceva”, ne-a spus Mihaela Icovoiu, sora decedatului.

Mai multe pe realitateadevrancea.net