🇺🇸💥SUA: Explozie puternică in statul Philadelphia!

Trei case au fost distruse aproape în totalitate în deflagraţia provocată cel mai probabil de o scurgere de gaze.Explozia uriaşă, urmată de un incendiu, s-a produs joi într-un cartier din oraşul american Philadelphia.

Oamenii din zonă şi, mai apoi, pompierii sosiţi la faţa locului au încercat să intre în clădirile devastate de flăcări, pentru a-i scoate afară pe locatarii blocaţi.

Un bărbat a fost salvat şi dus imediat la spital, însă autorităţile se tem că între ruine sunt si alte persoane, iar şansele ca acestea să fie încă în viaţă sunt extrem de reduse.

Mai multe familii au fost evacuate pe parcursul operaţiunii şi duse într-un adăpost temporar.

Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate din bloc, a spus comisarul.

Efortul de cautare a posibile victime a fost împiedicat de daunele structurale aduse clădirilor și ceea ce autoritățile consideră că este o gaură care se formează în stradă.

Explozia puternica „alimentata cu gaz”, a afectat structurile de rezistența la mai multe clădiri, împiedicând astfel pompierii să stabilească imediat dacă oamenii au fost prinși în interior, a spus Thiel. Cauza exploziei și a incendiului este investigată.v

“Încă nu suntem siguri care este starea de ocupare a clădirii complet prăbușite”, a spus oficialul.

“Aceasta va fi o operație extrem de riscantă și periculoasă … pentru a efectua o căutare amănunțită și sperăm să salvăm pe oricine ar putea fi înăuntru”, a adăugat comisarul.

În mare parte joi după-amiază, pompierii au pulverizat apă pe clădirile înghițite de flăcări, conform materialelor de știri de la locul incidentului.

Nori de fum alb s-au ridicat pe un rând de locuințe, în timp ce pompierii de pe acoperișurile alăturate au încercat să împiedice răspândirea flăcărilor. Clădirile vecine au fost evacuate, iar electricitatea si gazele au fost oprite în zonă, a spus Thiel. Peste 100 de pompieri acționează la locul tragediei.

Incendiul a fost declarat sub control la 2:43 p.m., au declarat oficialii pompierilor prin Twitter.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai