🔴News Alert: 🇬🇧Parlamentul Britanic a aprobat ieșirea Marii Britanii din UE!

Parlamentul britanic, cu majoritate conservatoare, a aprobat vineri proiectul de lege al acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE), astfel încât Regatul să poată părăsi blocul la data prevăzută pentru 31 ianuarie 2020.Deputații Camerei Comunelor (358 la număr) au votat pentru părăsirea Regatului cu un total de 234 de voturi pentru, urmând ca premierul Boris Johnson să treacă la următoarea sa procedură parlamentară, etapa comisiei, unde poate fi modificată înainte de aprobarea finală și în 2020.

Etapele finale de aprobare a Acordului Brexit în Camera Comunelor vor continua până pe 9 ianuarie, după care proiectul va trece în Camera Lorzilor şi va trebui ratificat în forma finală până pe 29 ianuarie.

Boris Johnson speră că Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020.

„A venit momentul să depăşim vechile disensiuni privind ieşirea ori rămânerea în UE, este momentul să acţionăm împreună ca o naţiune revigorată, Marea Britanie. Acum este momentul să ne unim pentru a scrie un nou interesant capitol al istoriei naţionale, pentru a reuşi un nou parteneriat cu prietenii europeni (…)”, a declarat Boris Johnson, citat de agenţia de presă Reuters.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai