🇪🇸🇵🇹🇫🇷☔️Spania, Portugalia și Franța sub furia furtunilor Elsa și Fabien! Cel puțin 9 morți și distrugeri importante!

Două furtuni au lovit, una după alta, Spania, Portugalia şi Franţa, provocând moartea a nouă oameni şi distrugeri importante. Zeci de familii nu vor putea face Crăciunul acasă, după ce vântul puternic le-a distrus locuințele.🇪🇸În Spania, furtunile Elsa şi Fabien au provocat moartea a șapte oameni. Vântul a atins la rafală 140 de kilometri la oră, valurile au fost şi de nouă metri iar apa a înaintat mult pe uscat. Din cauza ploilor torenţiale, râurile au ieşit din matcă.

🇵🇹Şi în Portugalia au murit doi oameni – unul lovit de un copac, altul după ce casa lui s-a prăbuşit peste el. Ploile abundente şi vântul puternic au provocat pagube uriașe.

🇫🇷În Franţa, au fost lovite de furtună sud-vestul şi insula Corsica.

O rafală extrem de violentă, despre care s-a crezut iniţial că a fost o tornadă, a distrus mai multe case, lâsând fără adăpost 20 de familii.

Insula Corsica a rămas izolată de continent după ce aeroportul, inundat, a fost închis şi nici pe mare nu se încumeta nimeni să facă curse.

Pe ţărmul Sardiniei, echipajul unei nave împinse de furtună spre stânci a fost salvat cu elicopterul de gărzile italienie de coastă.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai