🇫🇷Franța: Designerul francez Emanuel Ungaro a murit la 86 de ani…

Creatorul de modă francez de origine italiană Emanuel Ungaro s-a stins din viață sâmbătă la Paris, la vârsta de 86 de ani. Familia designerului a anunțat vestea tristă.Emanuel Ungaro s-a născut la 12 februarie 1933 la Aix-en-Provence, în sudul Franței, într-o familie de imigranți italieni. A învâțat să croiască de la tatăl său, croitor de meserie, iar în 1956 s-a mutat la Paris, lucrând pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga, singurul maestru pe care l-a recunoscut.

Câțiva ani mai târziu, Ungaro și-a deschis propria casă de modă, lansând în 1968 o primă linie de pret-a-porter feminin, iar în 1973 o alta destinată bărbaților.

Emanuel Ungaro s-a autodefinit ca fiind un obsedat senzual, acesta primind premiul Dé d’or, recompensând cea mai apreciată casă de haute-couture.

”O rochie nu trebuie să o porți, trebuie să trăiești în ea”, ar fi spus Ungaro. Compania sa a atins punctul culminant al faimei în anii ´80 și ´90.

De-a lungul anilor, a construit un imperiu al modei, cuprinzând și parfumuri, pantofi și ochelari.

Din 2001, Ungaro – căsătorit şi având o fiică – a început să se distanţeze de lumea modei, pentru a se retrage în 2004. Ungaro și-a vândut firma către omul de afaceri din Silicon Valley Asim Abdullah.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai