🇳🇿🌋Bilanţul erupţiei vulcanului Whakaari din Noua Zeelandă a crescut la 19 morți!

Bilanţul erupţiei vulcanului Whakaari, din nord-estul ţării, a crescut la 19 morţi cu decesul uneia dintre persoanele internate în spital, a anunţat luni poliţia, notează AFP, citată de News24RoAceastă persoană a murit duminică într-un spital din Auckland, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

În total, 47 de persoane, în principal turişti australieni, au fost surprinse de erupţia de la 9 decembrie în timp ce vizitau insula vulcanică situată în nordul Noii Zeelande. În spital se mai află 25 de răniţi, majoritatea în stare gravă.

Bilanţul de 19 morţi include două persoane ale căror corpuri, posibil luate de apele mării, nu au fost recuperate până în prezent.

„Nu am renunţat” să le găsim, a declarat comisarul adjunct de poliţie Mike Clement după o întâlnire cu familiile victimelor. „Suntem supuşi însă bunului-plac al mării”, a adăugat el.

Autorităţile anchetează motivele pentru care agenţiile de voiaj au fost autorizate să ducă turişti pe Whakaari, cunoscută şi ca White Island, după ce nivelul de alertă al vulcanului fusese crescut cu câteva zile mai devreme. Potrivit premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această anchetă ar putea dura până la un an.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu