🇷🇴🎄Mesajul de Crăciun a Preafericitului Părinte Daniel pentru Românii de Pretutindeni…

Mesajul de Crăciun, transmis de Patriarhul Daniel

„Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos sau Crăciunul ne arată iubirea smerită și milostivă a lui Dumnezeu pentru umanitate. Fiul lui Dumnezeu cel veșnic devine om pentru a dărui oamenilor viața veșnică.

Sfântul evanghelist Ioan ne spune că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât pe unicul său fiu L-a dat ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viață veșnică.

Nașterea pruncului Iisus, fiul cel veșnic al lui Dumnezeu, ca om de la Duhul Sfânt și de la Fecioara Maria ne arată iubirea părintească a lui Dumnezeu față de toți oamenii.

Pruncul Iisus sau Dumnezeu copilul ne arată binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toți părinții și pentru toți copiii. Fiul lui Dumnezeu care s-a făcut om pentru mântuirea oamenilor este darul lui Dumnezeu pentru umanitate. De aceea, magii de la Răsărit sau craii îi aduc daruri și, prin aceasta, ne îndeamnă pe noi oamenii să răspundem iubirii lui Dumnezeu cu daruri, daruri spirituale și daruri materiale. De aceea, Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea darurilor oferite cu bucurie și primite cu bucurie pentru a cultiva bunăvoirea între oameni.

Anul acesta, la 30 de ani la Revoluția Română, comemorăm în mod deosebit pe toți eroii care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea și demnitatea poporului român”, a declarat Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

“Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul are mai multe semnificații duhovnicești profunde. În primul rând, ea ne arată iubirea nesfârșită, smerită și milostivă a lui Dumnezeu față de lume, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi: Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Unicul Său Fiu L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. În al doilea rând, această sărbătoare este o sărbătoare a păcii, a bucuriei și a bunei înțelegeri între oameni. Așa au cântat îngerii la Betleem: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire. Cu prilejul acestei sărbători, noi arătăm bucuria și recunoștința noastră prin multe daruri. De aceea, sărbătoarea Nașterii Domnului sau sărbătoarea Crăciunului este și sărbătoarea darurilor. La darul lui Dumnezeu pentru noi arătat în Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, Care a venit să se nască, să crească și să ne mântuiască, noi răspundem cu daruri față de cei dragi, dar și cu daruri față de cei săraci, singuri, bolnavi, deznădăjduiți sau îndoliați, daruri care aduc bucurie acolo unde este întristare, speranță unde este deznădejde și comuniune acolo unde este însingurare. În mod deosebit, ne adresăm tuturor românilor care se află în jurul granițelor României, dar și în diaspora română și le dorim ani mulți și binecuvântați, păstrând legătura cu poporul român prin credință și prin toate valorile spirituale și culturale comune, mai ales prin frumoasele colinde românești. Tuturor le dorim ca îndepărtarea de casă să nu fie o îndepărtare duhovnicească, ci să fie un prilej de a întări și mai mult comuniunea românească. Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, cu prilejul Anului Nou și cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului vă dorim tuturor sănătate și mântuire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani!’

Urarea de Anul Nou a Patriarhului Daniel

„Cu prilejul anului nou 2020 și Bobotezei, adresăm tuturor românilor din țară și din afara ei sincere doriri de sănătate și de fericire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani”, a spus Patriarhul Daniel.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana