🇷🇴👑Familia Regală a României a oferit daruri de Crăciun pentru 200 de familii nevoiașe!

200 de familii nevoiaşe din comuna arădeană Săvârşin vor avea anul acesta un Crăciun mai îmbelşugat. Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta a României le-a oferit astăzi daruri, familiilor nevoiașe din comuna Săvârșin.

În total, Familia Regală a oferit 400 de pachete unui număr de 200 de familii cu nevoie materiale, atât bătrâni fără sprijin cât şi tineri cu mai mulţi copii. Pachetele au cuprins alimente de bază pentru sărbători şi produse de igienă, obţinute de la sponsori.

“Din 2001 aducem cadouri. În fiecare an mă mir că încă sunt oameni care trăiesc atât de dificil, dar ajutăm cum putem. Probabil ar trebui schimbate nişte lucruri. De exemplu, o persoană în vârstă la care am fost are un teren de 2.000 metri pătraţi şi pentru asta nu are dreptul la ajutor social. Mi se pare nedrept. Cred că cel mai dificil pentru aceşti oameni este că sunt singuri, o problemă foarte mare mai ales pentru persoanele de vârstă înaintată”, a declarat Majestatea Sa Margareta.

Primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean, care a însoţit-o pe Majestatea Sa Margareta, a spus că în fiecare an Casa Regală se implică pentru a ajuta localnici cu probleme.

“Bucuria noastră va fi deplină când nu vom mai avea familii cu probleme, care îşi duc foarte greu existenţa, dar e posibil ca acest lucru să se întâmple destul de târziu. Familia Regală a adus puţină fericire în casele acestor oameni pe care i-am vizitat”, a spus edilul.

Localnicii care au primit daruri îşi aduc aminte că Regele Mihai I a reluat acest obicei în urmă cu aproape două decenii, după ce a reintrat în posesia castelului, iar în unii ani mergea personal să împartă cadourile.

“Când trăia, la noi venea şi Regele în vizită, să ne aducă un mic ajutor de sărbători. Ne bucurăm că Familia Regală nu ne uită şi ne vizitează în continuare”, a spus o fostă educatoare, care a primit-o pe Majestatea Sa Margareta.

Împărțirea darurilor către cei mai nevoiași este un obicei introdus de Regele Mihai, care le ducea el însuși localnicilor pachete cu alimente și diverse alte produse.

Membrii Familiei Regale vor rămâne la Săvârșin până după Anul Nou. La castel e deja atmosferă de sărbătoare și toate sunt gata de Crăciun.

Din meniu nu va lipsi curcanul umplut, dar şi produsele din carne de porc sau pui, garnisite cu multe legume.

Și decorul este impresionant. În salonul mare al castelului tronează un brad de aproape trei metri. Majestatea Sa Margareta îl impodobește diferit în fiecare an.Mâine, membrii Familiei Regale vor fi colindati, potrivit tradiției, de vestiții dubași din Săvârșin, preferații Regelui Mihai. Familia Regală va participa apoi la slujba de Crăciun.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu