🇷🇺Putin a pus in circulație linia feroviară care leagă Crimeea de Sankt Petersburg…

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat startul circulației pe segmentul feroviar al podului Crimeei, prin strâmtoarea Kerci, transmite RIA Novosti, citată de News24Ro.La ceremonia festivă în Tamani, șeful statului rus a dat comanda de pornire a primului tren din Sankt Petersburg spre Sevastopol.

Trenul “Tavria” cu vagoane cușetă, care va trece pe pod din partea continentală a Rusiei spre peninsulă, a plecat la ora 14:00 (ora Moscovei) din gara Sankt Petersburg. Acesta urmează să parcurgă 2741 kilometri, în aproximativ 43 de ore. Tavria va traversa prin 9 regiuni, trei orașe de importanță federală, o republică, 118 râuri, inclusiv Volhov, Volga, Oka, Don, Kuban.

Operatorul transportului este compania Grand Service Express. Primul tren “Tavria” va pleca din Moscova spre Simferopol, Crimeea, pe 24 decembrie din gara Kazan, la ora 23:45 (ora Moscovei).

Podul Crimeei din regiunea Krasnodar este cel mai lung pod din Rusia, având o lungime de 19 kilometri. În mai 2018 președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat partea rutieră a podului. Lucrările de construcție au fost finalizate cu 7 luni înainte de termen.

Primul tren de pasageri va traversa strâmtoarea Kerci pe noul pod pe 25 decembrie.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Ghicioi Mariana