🇦🇷💥Argentina: Un cutremur cu magnitudinea 6,1 pe scara Richter a zguduit nord-vestul țării!

Conform informațiilor de pe portalul web Inpres, evenimentul seismic a avut loc la o adâncime de 590 de kilometri și o intensitate moderată.Institutul Național de Prevenire Seismică (Inpres) din Argentina a notificat marți, că la aproximativ 13:43 (ora locală), a avut loc un cutremur cu magnitudinea 6,1 în nord-estul țării.

Inpres anunța ca au existat alte replici în provincia San Juan, unde seismografele au înregistrat două cutremure, cu magnitudinea 3,3 și 2,6, la șase și respectiv șapte dimineața; în timp ce în San Luis, spre centrul țării, o mișcare telurică de 2,6 a fost înregistrată puțin mai târziu, la unsprezece dimineața.

Nord-vestul țării sunt regiunile cu cea mai mare activitate seismică din Argentina, conform înregistrărilor istorice. De fapt, provincia San Juan este amintită drept zona în care a fost înregistrat cel mai puternic cutremur din istoria țării, cu o magnitudine de 8,6.

În timpul catastrofei, clopotnița bisericii centrale a fost distrusă, iar autoritățile au numărat un total de 52 de morți. În plus, pagubele materiale au fost numeroase și multe case au fost distruse în totalitate.

Redactor Sava Drăghici articol publcat de Andrei Marian Mihai