🇧🇫💥Burkina Faso: Atac terorist soldat cu cel puțin 100 de morți…

Şapte membri ai forţelor de ordine, 35 de civili şi 80 de terorişti au fost ucişi în cursul unui atac asupra unui detaşament militar la Arbinda, în nordul Burkinei Faso, a anunţat marţi statul major al armatei, relatează AFP.Marţi dimineaţa „un număr important de terorişti a atacat simultan detaşamentul militar şi populaţia din Arbinda” în provincia Soum, au anunțat reprezentanții armatei.

În cursul acestui atac de o „intensitate rară”, care a durat „mai multe ore”, „hotărârea şi îndrăzneala membrilor detaşamentului compus din forţe terestre şi ale jandarmeriei au permis neutralizarea a 80 de terorişti”, conform statului major.

„Deplângem, din păcate, moartea a șapte persoane, dintre care patru militari şi trei jandarmi precum şi aproximativ 20 de răniţi (…) şi mai multe victime civile”.

„O sută de motociclete, armament şi muniţii în cantităţi mari au fost, de asemenea, recuperate”, se menționează în comunicat.

„O urmărire a teroriştilor, care au fost nevoiţi să bată în retragere în faţa ripostei membrilor detaşamentului, a fost iniţiată în coordonare cu forţele aeriene”, conform informaţiilor furnizate de statul-major burkinabez.

Pe 16 decembrie, armata a anunţat că a neutralizat 4 terorişti în Belhouro, tot în nordul Burkinei Faso.

De la începutul lunii noiembrie, forţele de apărare şi de securitate din Burkina Faso au anunţat că au ucis o sută de jihadişti în cursul mai multor operaţiuni, bilanţ ce nu a putut fi confirmat de surse independente.

În Burkina Faso, care se învecinează cu Mali şi Niger, au loc în mod obişnuit atacuri jihadiste începând din primul trimestru al anului 2015, la fel cum se întâmplă şi în statele vecine.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu