🇬🇧👑Mesajul de Crăciun transmis de Regina Elisabeta a II-a britanicilor: “De multe ori pașii mărunți, nu salturile uriașe, aduc cele mai durabile schimbări”…

În discursul său, Regina a transmis câteva lucuri ”cu direcție” spunând despre nevoia de împăcare și iertare faptul că ”drumul nu este mereu neted și de multe ori în acest an am simțit că este o cale destul de anevoioasă, dar pașii mici pot să conteze enorm”.“Paşi mici făcuţi cu credină şi speranţă pot permite depăşirea vechilor neînţelegeri şi disensiunilor profunde, pentru a aduce armonie şi înţelegere. Bineînţeles, drumul nu este întordeauna uşor şi a putut părea anul acesta plin de capcane, dar  paşi mici pot antrena diferenţe imense”, a adăugat regina în acest pasaj, în care se referă la viaţa lui Isus Cristos.

Îndemnul suveranei la reconciliere intervine în momentul în care Regatul Unit se pregăteşte de o cotitură istorică, prin ieşirea din Uniunea Europeană (UE), programată la 31 ianuarie, după trei ani şi jumătate de haos politic.

În discursul de Crăciun, regina a asemănat anul 2019 cu un drum cu hârtoape. Aluzie și la situațiile tensionate din familia regală, dar și la criza Brexit. O altă aluzie la Brexit pare să fie fraza cheie în care suverana afirmă că schimbările durabile sunt asigurate de pașii mărunți, de zi cu zi, nu de salturi uriașe, care pot aduce dezechilibre pe măsură.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: “Acum, când privim cu toții spre începutul unui nou deceniu, merită să ne amintim că de multe ori pașii mărunți, nu salturile uriașe, aduc cele mai durabile schimbări. Desigur, drumul nu este întotdeauna lin și uneori, în acest an, a părut unul plin de obstacole. Vă urez un Crăciun fericit!”

Însă el încheie totodată un an difici în clanul Windsor.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai