🇷🇴🇮🇹Un medic italian vine lunar in România pentru a salva viețile bebelușilor cu probleme grave la inimă!

Un medic vine din Italia în fiecare lună în România pentru a opera bebeluși cu probleme grave la inimă.Peste 1.000 de copii cu malformații cardiace grave se nasc anual în România, dar țara noastră nu are soluții pentru toți – nu avem suficiente centre, nici suficienți medici care să îi opereze, informează Hotnews.ro.

Medicul Tammam Youseef, șeful echipei de chirurgi care operează copii cu malformații cardiace vine în fiecar elună în România pentru a salva copii.

Medicul Tamman Youssef, șeful echipei care operează copii cu malformații cardiace la Spitalul Marie Curie, s-a născut la Damasc, a făcut facultatea de Medicină în România și profesează acum în Italia, având peste 30 de ani de experiență în chirurgie cardiacă. O dată pe lună, vine timp de 10 zile în țara noastră și operează copii români.

În România se nasc în fiecare an peste 1.000 de copii cu malformații cardiace grave. O operație în primele zile sau luni de viață le oferă șansa la o viață normală. Statul român nu are soluții pentru toți copiii cu malformații cardiace. Anual se operează doar în jur de 200 de copii în centrul de la Spitalul Marie Curie din București, alți în jur de 200 de copii la Târgu Mureș și 50-60 de copii la Cluj.

În București și în partea de sud a țării nu exista niciun astfel de centru până acum 6 ani, când ONG-ul Inima Copiilor a reușit să construiască și să doteze, din bani proveniți din donații și sponsorizări, un centru de cardio-chirurgie pediatrică la Spitalul Marie Curie.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu