🇷🇴🎄❄️Valea Prahovei ocupată de turiști in prima zi de Crăciun!

Pe Valea Prahovei, în Sinaia, Bușteni și Azuga, hotelurile și pensiunile sunt extrapline, în vacanța de Crăciun. În Breaza și Câmpina cu geu mai găsești un loc de cazare, gradul de ocupare depățind 90%.Potrivit Asociației pentru promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, Crăciunul este un prilej bun pentru turiști să vină pe Valea Prahovei, la centre SPA, piscini sau cluburi. Oamenii aleg această zonă montană pentru a se bucura de obiceiuri și de atmosfera de sărbătoare.

Turiștii au plătit în medie între 2.400 și 3.500 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun și cină festivă de Crăciun. Aceștia au fost întâmpinați la sosire cu diverse produse specifice perioadei, au împodobit bradul și au parte de colinde, cadouri și altele.

Cât costă o cameră

Pentru un sejur de patru nopți la un hotel de trei stele, turiștii au plătit în jur de 1850 de lei pe cameră. De asemenea, aceștia au beneficiat de mic dejun inclus și cina festivă în seara de Crăciun, precum și de brunch în 26 decembrie.

Pentru Revelion, s anunță grad de ocupare de 100%, peste tot în Prahova, inclusiv în Breaza și Câmpina, care astfel au ajuns la nivelul stațiunilor consacrate.

„Tarifele pentru care turiștii le vor achita pentru revelionul petrecut în Prahova sunt cuprinse între 3.400 de lei și 6.000 de lei pe cameră pentru patru nopți de cazare la un hotel de patru stele. Cu mic dejun, cină festivă cu muzică live de Revelion, brunch și Dinner Party pe 1 ianuarie„, a precizat asociația prahoveană.

Este al doilea an consecutiv în care totul este ocupat 100%, chiar dacă prețurile sunt mari.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Sonia Ivănescu