🇷🇴Guvernul Orban convocat in ședința de urgență in a doua zi de Crăciun!

Chiar dacă bugetarii au zi liberă pe data de 27 decembrie, acordată chiar de Guvernul Orban, miniștrii cabinetului Orban nu sunt scutiți de aceasta zi liberă, si se vor prezenta vineri la serviciu.

O ședință de guvern este programată începând cu ora 20.00, la Palatul Victoria

Conform presei centrale, Ludovic Orban i-ar fi convocat pe miniștri pentru a discuta proiecte de noi acte normative care nu au fost încă făcute publice, care ar viza, printre altele, domeniul mediului. 

Pe 23 decembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul legii bugetului de stat pe anul 2020, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și proiectul legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. 

Guvernul s-a reunit luni în şedinţă pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmează asumarea răspunderii – bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

“Proiectul de lege stipulează corectarea prevederilor legate de domeniul energetic, domeniul financiar-bancar, domeniul comunicaţiilor, domeniul fondurilor private de pensii. De asemenea, cuprinde o serie de măsuri, exact cum cuprindea şi OUG 114, în mai multe domenii de activitate, de la chestiuni legate de sporuri până la chestiuni care sunt legate de diferite tipuri de reglementări”, a spus luni premierul Ludovic Orban în plenul Parlamentului.

El a spus că în domeniul financiar-bancar s-a optat pentru abrogarea prevederilor care au afectat negativ pieţele respective şi companiile din domeniu.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu