🇮🇹Italia: Numărul imigranților ilegali care ajung în Italia a scăzut cu 50%…

Numărul imigranților ilegali care ajung în Italia traversând Marea Mediterană  a scăzut cu 50 la sută față de anul precedent.Potrivit datelor furnizate de ministerul italian de Interne 11.439  de imigranți în neregulă au sosit în Italia în perioada 1 ianuarie  – 24 decembrie 2019.  

Cifrele din acest an indică o scădere de 50,72 la sută în comparație cu anul precedent (23.210 de imigranți), și de 90,38 la sută față de 2017 (118.914 de imigranți).

Conform opiniilor experților , scăderea considerabilă a numărului de imigranți, deși într-un ritm treptat, în perioadă ultimelor doi ani a fost determinată de acordul privind prevenirea imigrației ilegale și combaterea traficanților de ființe umane semnat între Libia și Italia în februarie 2017.

Pe de altă parte, de la începutul anului curent până în luna septembrie Italia a refuzat să  primească în porturile sale navele aparținând organizațiilor neguvernamentale care salvau imigranții. În spatele acestei situații se afla politica strictă  „porturi închise împotriva migrației neregulate” urmărită de Matteo Salvini, care a ocupat în perioada în cauză funcția de ministru de Interne al țării.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Anton Cristian Petrea corespondent WordPress la Roma