🇲🇽Descoperire importantă: Un palat pre-hispanic mayaș a fost descoperit într-o zonă arheologică mexicană…

Materialele de construcție, ale căror mărimi aproximative de 55 de metri lungime cu 15 metri lățime și 6 metri înălțime, indică două faze de ocupație.Specialiștii de la Institutul Național de Antropologie și Istorie a Mexicului (INAH) au confirmat prezența unui palat pre-hispanic maya de 55 de metri în zona arheologică din Kulubá, în sud-estul statului Yucatán.

Specialiștii, au informat că lucrările de explorare și restaurare desfășurate de personalul lor „au confirmat existența unui palat la est de piața principală” a așa-numitului grup arhitectural C, „prin eliberarea și recunoașterea subsolului, a treptelor și a un creak cu pilastri, în vârf, care ar fi fost folosit de elita locului. “Într-o declarație, INAH a explicat că materialele de construcție, ale căror mărimi aproximative de 55 de metri lungime cu 15 lățime și 6 înălțime, indică două faze de ocupație: perioada (600 – 900 d.Hr.) și (850–1050 d.Hr.).

Pe lângă palat, specialiștii studiază alte patru structuri din piața aceluiași grup arhitectural: un altar, două vestigii de spații pentru uz rezidențial și o construcție rotundă care, se pare, a fost un cuptor.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai