🇵🇭⛈☔️Filipine: Cel puțin 25 de morți și zeci de dispăruți in urma Taifunului Phanfone!

Cel puțin 25 de persoane au murit în Filipine și cel puțin 20 sunt dispărute, după ce Taifunul Phanfone a lovit regiunea centrală a țării în ziua de Crăciun, cu vânturi puternice și ploi abundente.

Autoritățile locale furnizează actualizări cu privire la numărul de decese, deoarece bilanțul morților va creste in urmatorele ore!

Cei mai mulți morți au fost înregistrați în Batad, în provincia Iloilo, în nord-estul insulei Panay, unde o familie a fost luată de ape, a anunțat, personalul serviciului de urgență provincial. Insula Boracay (centru), cea din Corón (vest) și alte destinații populare în rândul turiștilor, în special străini, au fost de asemenea lovite de furia taifunului în ultimele ore.

Victimele nu au fost încă identificate în ultimul buletin al Agenției Naționale pentru Prevenirea Dezastrelor, insa agenția indica că aproximativ 58.000 de persoane au fost evacuate la adăposturi provizorii.

De asemenea, agenția a indicat că furtuna a provocat anularea a 115 zboruri în țară și a lăsat aproape 15.800 de persoane fără curent electric

Taifunul, a intrat în Marea Chinei de Sud joi dimineața cu vânturi de 130 de kilometri pe oră și rafale de până la 195 și este de așteptat să părăsească zona filipineză pe parcursul noptii se sâmbătă.

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai