🇷🇴Timișoara: O tânără siriană a nascut in noaptea de Crăciun la Timișoara, imediat după ce a pătruns ilegal in România…

O tânără din Siria a născut miercuri seara într-un spital din Timișoara, unde a ajuns după ce a fost prinsă de polițiștii de frontieră că a intrat ilegal în România.Văzând că este însărcinată și acuză dureri, polițiștii au chemat Ambulanța, potrivit Mediafax.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, județul Timiș, au depistat, miercuri seara, în localitatea Soca, trei cetăţeni străini, o femeie și doi bărbați, care nu își justificau prezența în apropierea graniţei cu Serbia.

După ce au observat că femeia era însărcinată și acuză dureri, poliţiştii de frontieră au contactat serviciul medical de urgenţă, care i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului și a dus-o pe tânără la un spital din Timișoara, unde a născut o fetiță.

Ceilalți doi bărbați aiu fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, având vârste de 14 și 22 de ani.

„Bărbatul adult este soțul femeii, iar minorul este verișorul său. Aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, au transmis reprezentanții Poliției de frontieră.

Polițiștii fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei, iar cele trei persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție în România.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu