🇮🇳🥶India: Cel putin 38 de persoane au murit de frig!

Un val frig care afecteaza de cateva zile nordul Indiei a provocat moartea a cel puțin 38 de persoane.Capitala indiana New Delhi, alaturi de regiunile Kashmirul indian, Haryana, Punjab si Uttar Pradesh au fost cele mai grav afectate, relateaza, vineri, France24, citată de News24Ro

De asemenea, meteorologii au anuntat un nou record negativ pentru aceasta iarna.

Totodata, mai multe zboruri au fost anulate in New Delhi, din cauza stratului gros de ceata.

Frigul si temperaturile scazute au fost resimtite cel mai puternic in Kashmir, unde capitala de vara, Srinagar, a inregistrat temperaturi negative. Din aceasta cauza, autoritatile au anuntat ca autostrada care leaga Kashmirul de restul tarii a fost inchisa.

In regiunile Kashmir şi Ladakh, aflate la poalele muntilor Himalaya, au fost inregistrate temperaturi sub pragul de zero grade Celsius.

In localitatea Srinagar din statul Kashmir a fost inregistrata cea mai rece noapte din acest sezon, când temperaturile au scazut in noaptea de miercuri spre joi pana la valoarea de 4,3 grade Celsius, a relatat postul de televiziune Doordarshan.

In orasul Drass din regiunea Ladakh, cunoscuta ca un desert rece, a fost inregistrata temperatura de minus 29 de grade Celsius.

Cel puţin 38 de persoane au murit în statul Uttar Pradesh incepand de marti din cauza temperaturilor deosebit de scazute.

Reprezentantii Departamentului Sanatatii au spus ca nu pot sa confirme ipoteza potrivit careia aceste decese au fost cauzate de valul de frig din nordul tarii.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai