🇰🇿Kazahstan: Bebeluș recuperat în viață din epava avionului prăbușit…(🎥Video)

Un bebeluș a fost recuperat din epava avionului care s-a prăbușit vineri în Kazahstan.Avionul Bek Air transporta 93 de pasageri și cinci membri ai echipajului când a decolat de pe aeroport din Almaty, cel mai mare oraș din Kazahstan. Avionul care se îndrepta spre capitala Nur-Sultan „a pierdut altitudine în timpul decolării şi a lovit un gard din beton” înainte de a se izbi de o clădire cu două etaje, a informat Comitetul aviaţiei civile din Kazahstan într-un comunicat.

În timp ce aproximativ 1.000 de persoane interveneau la locul accidentului, un salvator a fost văzut alergând cu un bebeluș în brațe. Nu există informații despre starea în care se afla copilașul, dacă se numără printre cei aflați acum în spital sau dacă era decedat, potrivit Sky News.

Cel puțin 60 de pasageri ai avionului prăbușit, printre aceștia și copii, au fost transportați la spital. Nu mai puțin de 40 de echipaje de ambulanță au fost trimise în zona în care s-a prăbușit avionul, notează CNN.

Avionul „a pierdut din altitudine în timpul decolării şi a lovit un zid de beton”, apoi a lovit o clădire, a anunțat Autoritatea Aeronautică din Kazahstan într-un comunicat.

Din noi informații oferite de autorități, sunt cel puțin 15 morți, iar salvatorii caută în continuare supraviețuitori. De asemenea, alte 35 de persoane au fost rănite și se află internate în stare gravă.

Surse citate de Reuters susțin că aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă în momentul în care avionul a decolat. Autoritățile kahaze nu au oferit deocamdată informații cu privire la posibila cauză a accidentului aviatic.

Toate zborurile cu acest tip de avion au fost suspendate până la finalizarea anchetei.

Președintele țării, Kassym-Zhomart Tokaev, a declarat o zi de doliu național.

Redcator Sava Drăghici articol publicat de Emilian Ionescu