🇺🇸🎄SUA: Minune de Crăciun! Un pui de 🦏rinocer negru, s-a nascut la un Zoo din Michigan!

La grădina zoologică Potter Park Zoo din USA s-a născut un pui de rinocer negru, o specie rară, pe cale de dispariţie, relatează lansingstatejournal.com.Puiul de rinocer negru este mascul şi s-a născut la ora 5:40 dimineaţa în ajunul Crăciunului.

Puiutul de rinocer se numeşte Dopsee şi potrivit personalului de la grădina zoologică, ea s-a aflat la prima naştere, iar întreaga procedură a decurs cum nu se poate mai bine.

Puiul de rinocer negru a început să meargă la 90 de minute după ce a fost fătat, iar la scurt timp a început să fie hrănit de mama lui. 

Venirea pe lume a unui rinocer negru este o premieră pentru grădina zoologică Potter Park Zoo, mai ales că naşterea acestei specii în captivitate reprezintă un fenomen foarte rar.

Pentru îngrijitorii și personalul centrului a fost un cadou, deoarece în 100 de ani este prima dată când un specimen din această specie rară se naște în captivitate.

Rinocerul negru a fost declarată specie pe cale de dispariţie cu doar 5000 de exemplare rămase în toată lumea, informează lansingstatejournal.com.

La începutul lunii decembrie, un pui de rinocer negru s-a născut si la Grădina Zoologică din Bassin d’Arcachon (Franța).

Acest caz este o premieră în Franţa pentru această specie aflată în pericol critic de dispariţie, au anunţat joi administratorii acelui parc zoologic din sud-vestul Franţei, potrivit France.24

Puiutul, care nu a primit deocamdată un nume, a fost născut pe 6 decembrie de Nabila, o femelă de şase ani încredinţată grădinii zoologice franceze în cadrul unui program european de înmulţire în captivitate a acestor animale.

“Este un eveniment, căci vorbim despre primul rinocer negru născut într-un parc zoologic din Franţa”, au declarat specialiştii de la Grădina Zoologică din Bassin d’Arcachon într-un comunicat.

Puiul de rinocer, care cântărea între 35 şi 40 de kilograme la naştere, este un mascul.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai