🍔🍟🍕🚨Alertă OMS! Numărul copiilor consideraţi obezi va creşte până la aproximativ 250 de milioane…

Potrivit unui studiu al Federaţiei Mondiale a Obezităţii, numărul copiilor consideraţi obezi va creşte până la aproximativ 250 de milioane, până în 2030.Conform BBC, anul acesta, cifra copiilor obezi la nivel mondial este de 150 de milioane.

România ocupă locul al doilea în Europa în privința obezității infantile!

Una dintre cele mai controversate teme de discuție din ultima vreme este obezitatea la copii. Dacă până acum doar americanii erau „acuzați” de obezitate, în prezent problema a început să se manifeste și în rândul europenilor și, din păcate, afectează din ce în ce mai mulți copii.

Principalii responsabili pentru creșterea ratei obezității sunt dietele nesănătoase, în combinație cu lipsa activității fizice, sau altfel spus, un dezechilibru între aportul caloric și caloriile consumate. Cu cât acest dezechilibru are loc pe o perioadă mai mare de timp, cu atât crește riscul apariției obezității.

Obiceiurile de consum s-au schimbat. Consumul de cereale și fibre a scăzut, în favoarea grăsimilor, a adaosului de zahăr și a produselor de origine animală

La copii consumul frecvent de dulciuri influențează procesele de creștere, ducând la apariția rahitismului și a fragilității osoase, declanșând pubertatea prematura, generând probleme de comportament (scăderea voinței, predispunere la violenta, scăderea capacității de concentrare etc.). 

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai