🔴❄️Alertă ANM: ❄️⚠️COD GALBEN de ninsori abundente până duminică seara!

Administraţia Naţionalã de Meteorologie, Centrul Naţional de Prognozã Meteorologicã – Bucureşti, a emis vineri la prânz o nouă atenționare meteo cod galben de ninsori valabilă din această seară până duminică, 29 decembrie, ora 20:00.În intervalul menţionat, local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului, cu rafale în general de 45/50 km/h şi de peste 60/70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminicã (29 decembrie) şi în sud-est.

Temporar în zona montanã va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbãtã (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã.

În Carpaţii Meridionali şi de Curburã, iar din dimineaţa zilei de sâmbãtã (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel cã se va depune strat de zãpadã, local consistent.

Vântul va avea intensificãri, cu viteze la rafalã în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zãpada.

De asemenea, în București este așteptat să ningă în acest weekend, însă potrivit meteorologilor, nu vom avea parte de un strat consistent de zăpadă.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Andrei Marian Mihai