🇷🇴🔥București: Pacientă arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca…

O pacientă a fost arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca din Capitală, într-un incident extrem de grav care s-a petrecut în data de 22 decembrie, însă abia acum a ieșit la iveală.Potrivit surselor citate de Antena 3, femeia, care suferă de cancer, este acum în stare gravă, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce masa de operație s-a aprins în timpul manevrelor chirurgicale.

Fiul pacientei confirmă incidentul, însă nu a dat detalii cu privire la cine se face responsabil de starea gravă în care se află acum mama lui.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a confirmat, la Antena 3, că Ministerul Sănătății a primit informații despre acest caz de la managerul Spitalului Floreasca și a precizat că a trimis acolo doi inspectori care au ridicat documente privind intervenția chirurgicală.

”Suntem la curent cu acest incident. Doi inspectori de la Ministerul Sănătății au fost ieri la fata locului si au ridicat docuemnte relevante. Este vorba de un accident combustional. S-a produs un incendiu intrachirurgical la nivelul câmpurilor cu care a fost izolat pacientul. S-au produs arsuri pe torace și în regiunea cervicala a pacientei”, a spus Horațiu Moldovan.

Totodată, Moldovan a precizat că medicul Beuran conducea echipa chirurgicală a acestei intervenții.

Informația a fost făcută publică, pe Facebook, de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a preluat declarațiile a două asistente martore la incident.

„INCREDIBIL!

PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAȚIE LA SPITALUL FLOREASCA DIN BUCUREȘTI!

„Am văzut cum pacienta de pe masa de operație a luat foc”

Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație!

Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

“Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”

Acest incident se pare că a fost inițial mușamalizat de către Direcția de Sănătate Publică București unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filieră PSD.

Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală.

Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.

Se încearcă, se pare, ca de obicei, găsirea unor vinovați din rândul personalului auxiliar.

Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!

Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți dar bolnavi de putere!”, a scris Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Irina Maria